Юридические услуги г.Запорожье

                                 



                         Тел: 067-243-64-53      E-mail: yaroslav_fofanov@mail.ru

                              Тел: 066-479-08-02     


Главная      |   Регистрация     |    Вход     |    RSS
Главная » 2018 » Сентябрь » 14 » Що робити, якщо роботодавець затримує зарплату
20:20
Що робити, якщо роботодавець затримує зарплату

Поради від Протоколу: Що робити, якщо роботодавець затримує зарплату  Чимало працівників зовсім не знають, як діяти в ситуації, коли роботодавець відмовляється платити їм зароблені гроші. Насправді ж план дій досить простий, хоча і вимагає зусиль та часу.

Розмова з керівництвом

Якщо розбиратися з законодавством уважно, то стає зрозуміло, що роботодавець не має права затримувати зарплату навіть на 1 день. Але відразу звертатися до відповідних інстанцій, як правило, немає сенсу. Спочатку краще обговорити дане питання з керівництвом: адміністрація має розповісти про причини і назвати конкретні терміни видачі заробітної плати.

Адже досить часто невеликі затримки від роботодавця не залежать. Може виникнути затримка при переказі грошей, проблема з розрахунковим рахунком підприємства (наприклад, у зв'язку з анулюванням ліцензії у банку) та інше. В такому випадку треба просто обговорити дане питання. Найімовірніше, зарплата в найближчий час (виходячи з масштабів проблеми) буде виплачена.

Держслужба з питань праці

Наступний крок полягає у зверненні до Державної служби України з питань праці. До цієї стадії необхідно переходити, якщо порозуміння з керівництвом досягти не вдалося. Держслужба працює саме для забезпечення виконання законодавства про працю та здійснення контролю за його дотриманням.

Інспектори праці мають право проводити перевірки тільки тоді, коли у них є письмове обґрунтування. Тож колективу необхідно написати до трудового органу письмову заяву. Вона оформлюється в довільній формі, зразки ви можете знайти в Інтернеті.

На підставі звернення відомство проведе перевірку, за результатами якої (якщо порушення законодавства підтверджується) до роботодавця будуть застосовані санкції. Також фахівці Державної служби з питань праці допоможуть вам написати необхідні папери для звернення до суду.

Суд

Суд є останнім етапом вирішення “грошового питання” працівника з роботодавцем. Фахівці відзначають, що тут мова йде не про покарання винуватця, а про прагнення повернути чесно зароблені гроші.

Не забувайте, що позовна заява може містити вимогу не тільки про повернення суми заборгованості, але й про нарахування пені за користування чужими грошовими коштами (згідно Цивільного кодексу України).

Нюанси

Державна служби України з питань праці може не тільки здійснити перевірку щодо факту звернення, але і проконсультувати працівників при підготовці документів для прокуратури і суду. Тому не нехтуйте допомогою фахівців.

Якщо через затримку зарплати робота в якийсь момент припиняється, більшість роботодавців намагаються ухилитися від оплати за період “простою”. Це неприпустимо, і підприємство зобов'язане цей час оплатити в повному обсязі, так як призупинення роботи є вимушеним заходом, якому сприяв роботодавець.

Загалом, заробітну плату, яка виплачується на законних підставах, можна завжди відстояти. А ось з тими грошима, що надходять у конверті, все складніше. Тут сам співробітник, який погодився на подібний метод отримання зарплати, стає порушником, адже ці кошти не фіксуються податковою службою. Отже, і врегулювати такі питання органи влади не можуть.

Пам'ятайте: отримати професійну консультацію та знайти хорошого адвоката ви завжди зможете на нашому сайті "Протокол".

Автор консультації: Alex Ander

Джерелоюридичний ресурс Протокол

Категория: ЮРИДИЧЕСКИЕ НОВОСТИ УКРАИНЫ | Просмотров: 4642 | Добавил: fofanov | Теги: виплата, зарплата | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 341 2 3 ... 8 9 »
34 Владимир  
0
Открытая вакансия для тех кто ищет работу без опыта !
Девочки и мальчики От 16 до 60 лет.
Это не наркотики и не оружие.
Напиши мне в ТГ: https://t.me/A_Gold_Money

33 ppu-pro_Dah  
0
Наша бригада профессиональных исполнителей подготовлена подать вам современные подходы, которые не только подарят долговечную покров от заморозков, но и подарят вашему коттеджу современный вид.
Мы деятельны с последними строительными материалами, гарантируя постоянный срок службы работы и замечательные выходы. Утепление облицовки – это не только экономия на отапливании, но и заботливость о природной среде. Экологичные технологии, какие мы претворяем в жизнь, способствуют не только зданию, но и поддержанию природных ресурсов.
Самое главное: <a href=https://ppu-prof.ru/>Стоимость утепления дома снаружи цена за 1м2</a> у нас начинается всего от 1250 рублей за м²! Это бюджетное решение, которое превратит ваш хаус в фактический уютный район с скромными затратами.
Наши примеры – это не единственно теплоизоляция, это постройка помещения, в где каждый компонент показывает ваш личный стиль. Мы примем все ваши пожелания, чтобы преобразить ваш дом еще дополнительно уютным и привлекательным.
Подробнее на <a href=https://ppu-prof.ru/>веб-сайте</a>
Не откладывайте занятия о своем ларце на потом! Обращайтесь к профессионалам, и мы сделаем ваш корпус не только уютнее, но и изысканнее. Заинтересовались? Подробнее о наших сервисах вы можете узнать на портале. Добро пожаловать в пределы благополучия и качества.

32 Артем  
0
Здравствуйте! Увеличиваю поток клиентов с онлайн карт!

Накрутка рейтинга на Авито/Яндекс/2гис/Маркетплейсы и др.

А так же:
- Реклама в Яндекс/Гугл, ВК и Инстаграм.
- Создание и СЕО сайтов.
- Авито продвижение.

Если интересно, пишите мне в WhatsApp: +7(962) 546-38-36

31 Дмитрий  
0
Платите за SEO-продвижение давно, но результатов все нет? Я помогу вывести любые запросы Вашего сайта в ТОП Яндекса за 5 дней! Бесплатный тест.

Кейсы и обратная связь: https://telegra.ph/Kejsy-po-bystromu-vyvodu-sajtov-v-TOP-04-09

С уважением, Дмитрий

1-4 5-8 9-12 ... 29-32 33-34
Имя *:
Email *:
Код *:
Воскресенье, 19-05-24, 01:31
Приветствую Вас Гость

Яндекс поиск

Ссылки

Категории раздела

ЮРИДИЧЕСКИЕ НОВОСТИ УКРАИНЫ
ЭКОНОМИЧЕСКИЕ НОВОСТИ УКРАИНЫ

Друзья сайта

  • Юрист г.Запорожье
  • Фотограф г.Запорожье АЛЕНА КОСТЮК
  • Юридическая помощь г.Запорожье
  • Консультация Юриста
  • Календарь

    Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

    Погода

    закладки

    Календарь

    «  Сентябрь 2018  »
    ПнВтСрЧтПтСбВс
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930

    теги

    адвокатура выбор адвоката адвокат Потребители женщины с детьми Кредит банк заемщик утилизация гражданско-правовой договор имущество судебная практика договор ВСУ займ защита кредитки от мошенников граждане заявление 90 дней Гражданин депозит возврат интернет киберприступность квартира кредиты задолженность Коммунальные услуги ВР заседание документы Биометрический паспорт Важные выдача минюст порядок 3 года вступил в силу Закон регистрация земельный пай помощь задержание водитель даи кабмин выезд в другую страну Документы для выезда за границу военкомат взятка инфляция Завещание : Холодное оружие крайняя необходимость суд больничный армия Налоги плательщик бизнес Супруги дети доходи заробітна плата бакнротство взыскание долг ветеран война ЖКХ указ беларусь зона ато встановлення лічильника на тепло Валюта мобилизация Призыв бюджет выплаты 2016 2016 безработица выезд Авто довіреність ділова репутація Земельна ділянка горище виселення допомога договір украина алименты 2017 аліменті Аліменти договір дарування договір довічного утримання Заповіт зарплата виплата

    Статистика


    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0